فن آوری اطلاعات و خدمات صنعتی شرکت سنا اندیشه

فن آوری اطلاعات و خدمات صنعتی شرکت سنا اندیشه

آموزش و بحث در مورد واحد های تعمیراتی شرکت سنا اندیشه در پروژه پتروشیمی آریاساسول
فن آوری اطلاعات و خدمات صنعتی شرکت سنا اندیشه

فن آوری اطلاعات و خدمات صنعتی شرکت سنا اندیشه

آموزش و بحث در مورد واحد های تعمیراتی شرکت سنا اندیشه در پروژه پتروشیمی آریاساسول

پدیده کاویتاسیون

آب یا هر سیال دیگر، در هر دمایی تبخیر می­شود به شرطی که فشار روی سر سیال از فشار بخار سیال کمتر شود. فشار روی سر سیال به عوامل مختلفی از جمله ارتفاع بستگی دارد اما فشار بخار سیال به دمای سیال بستگی دارد. مثلا می­دانیم آب 80 درجه، فشار بخاری کمتر از 100kp دارد بنابراین در سطح دریا که فشار اتمسفر (روی سرسیال) حدود 100kp است این آب نمی­جوشد اما در بالای قله اورست که فشار اتمسفر خیلی کمتر  از 100kpاست چون فشار بخار سیال از فشار روی سر سیال بیشتر است آب می­جوشد؛ هرگاه در دهانۀ مکش پمپ، فشار روی سر سیال کمتر از فشار بخار سیال شود سیالی که وارد محفظه پمپ می­گردد در بخش­هایی از محفظۀ پمپ به دلیل افزایش ناگهانی و موضعی فشار این بخش، تبخیر شده ،کندانس می­شود و خلا بوجود می­آید.  

سیال موجود در محفظه به سرعت به سمت خلا پیش می­آید و در راه به پروانه پمپ برخورد کرده و باعث خوردگی مکانیکی می­گردد. نوع این خوردگی مکانیکی می­باشد و به کل این پدیده کاویتاسیون گویند.

 

پدیده کاویتاسیون بیشتر درچه مواردی روی می دهد؟

کاویتاسیون با تشکیل حباب های بخار درفشار پایین در چشمی پروانه آغاز می­شود. این حباب­ها در کم فشارترین مکان در ورودی پمپ تشکیل می­گردند؛ حباب­ها دقیقاً کمی پیشتر از آنکه سیال توسط تیغه­ های پروانه تحت تاثیر قرار گیرد که نتیجۀ آن فشرده شدن حبابها است تشکیل می­گردند. فشرده سازی حباب های بخار یک موج تکانشی کوچک تولید می­کند که بر روی سطح پروانه تاثیر می­گذارد و حفره­های بسیار ریزی در آن ایجاد می­کند که به مرور زمان تبدیل به نواحی خورده شده می­شوند و نتیجتاً باعث نارسایی پروانه می­گردند (اصطلاحاً آبله گون شدن پروانه گفته می­شود). صدای حاصل از کاویتاسیون کاملاً مشخص و متمایز است؛ این صدا شبیه به صدای شن در میکسر بتن می­باشد.

ویسکوزیته

+ نوشته شده در یکشنبه بیست و چهارم اسفند ۱۳۹۳ ساعت 14:46 شماره پست: 4

Viscosity

ویسکوزیته یک سیال بسیار به دما وابسته است و در هر دو نوع ویسکوزیته جنبشی و دینامیکی بسیار موثر

وهمچنین دمای مرجع نیز باید در کنار آنها ذکر شده باشد. در استاندارد ISO 8217 درجه حرارت مرجع برای

باقی ماندن در حالت مایع C 1000  است. برای مایع تقطیر دمای مرجع C 400 است.

 

• برای مایع : ویسکوزیته سینماتیکی(جنبشی) با افزایش درجه حرارت، کاهش پیدا می کند.

 

• برای گاز: ویسکوزیته سینماتیکی با افزایش درجه حرارت، افزایش پیدا می کند.

 

واحد های رایج دیگر برای ویسکوزیته:

Saybolt Universal Seconds (or SUS, SSU)

 

گِرانرَوی ، ویسکوزیته، یا لزجت عبارت است از مقاومت یک مایع در برابر اعمال تنش برشی. در یک سیال جاری (در حال حرکت)، که لایه‌های مختلف آن نسبت به یکدیگر جابجا می‌شوند، به‌مقدار مقاومت لایه‌های سیال در برابر لغزش روی هم گرانروی سیال می‌گویند. هرچه گرانروی مایعی بیشتر باشد، برای ایجاد تغییر شکل یکسان، به تنش برشی بیشتری نیاز است. به‌عنوان مثال گرانروی عسل از گرانروی شیر بسیار بیشتر است.

با افزایش دما لزجت سیالات مایع کاهش می یابدولی در گازها،قضیه برعکس است،البته درصد تغییرات آن برای سیالات مختلف متفاوت است
 
 
 

مایعات

 

ویسکوزیته

 

Acetone

0.0032

اتیل الکل

0.012

خون کامل

0.04

خون پلاسما

0.015

بنزین

0.006

گلیسیرین

14.9

جیوه

0.016

نفت سبک

1.1

نفت سنگین

6.6

آب

0.01

 

گازها

ویسکوزیته

هوا

0.00018

هلیم

0.00019

متان

0.00020

نیتروژن

0.00018

اکسیژن

0.00020

بخار آب

0.00013